Kampioenschapsclubmatch VHB 2015


Impressies van de keurmeesters


Met heel veel plezier heb ik op 30 augustus de groep 1 rassen op uw KCM gekeurd. Het was een geweldige dag met mooie en vooral hele sociale honden. Hiervoor wil ik u en de VHB een groot compliment maken. Alle honden lieten zich zonder voorbehoud gemakkelijk betasten. Het was een plezier uw honden te mogen keuren.

Toen ik ’s ochtends vroeg vertrok hadden we juist een hevige onweersbui gehad, maar de voorspelling gaf aan dat het een mooie en vooral warme dag zou worden. Het bestuur had dan ook een juist besluit genomen de clubmatch buiten te laten plaatsvinden. Het was misschien zelfs aan de warme kant met een temperatuur van omstreeks 30°. Ik kan daar wel tegen en ook de honden komen van oorsprong uit streken waar deze temperaturen meer dan normaal zijn.

Samen met collega dhr. Jos van Dijk mochten we een mooie inschrijving van 50 honden verwelkomen.

Wat mij vooral imponeerde was de inschrijving van 20 Maremma’s. Ik vond het een unieke ervaring zoveel van deze honden te mogen keuren.

Bij groep 1 (een ook de berghonden in groep 2) gaat het om werkhonden en in mijn keuringen probeer ik altijd honden te zoeken die deze eigenschap bezitten door hun goede bouw en constructie. Een werkhond, of het nu een Puli of een Maremma is, moet is staat zijn een hele dag zijn werk te verrichten. Daarvoor is vereist dat ze over een goed gangwerk en een prima conditie beschikken. Dit staat ook meer of minder nadrukkelijk in alle standaarden aangegeven. Dit houdt ook in dat overdrijving, te zwaar, of te log niet gewenst is.

Hierna geef ik kort een verslagje over de verschillende rassen.


De Komondor

Er was een Komondor in de jeugdklas ingeschreven. Een mooi exemplaar dat nog in volle ontwikkeling is. Goed gebouwd en daardoor in staat zijn werk bij de kudde te kunnen doen. Het lijkt mij een hond met toekomst.


De Puli, 2 wit en 10 anders dan wit

Honden van hoge kwaliteit. Die ik met uitmuntend heb beoordeeld, behalve twee reutjes die helaas een diskwalificerende gebitsfout hadden. Bij de Puli staat dit (helaas misschien) nauwkeurig in de standaard beschreven en daardoor kun je er als keurmeester niet omheen, hoe graag je ook zou willen op zo’n gezellige clubmatch. Ik kom ook verder nog op gebitten terug.

De BOB Puli, anders dan wit, werd later res. BIS.


Slovenský Čuvač

Een mooie reu in de openklas die goed aan de raskenmerken voldoet. Als je deze reu naast zijn Poolse broer de Tatra zou zetten zou je gelijk de Čuvač herkennen.


Zuid-Russische Ovcharka

Mooie typische honden. Vooral de reu sprak mij erg aan, maar hij had helaas een tanggebit wat een fout is. In deze standaard is dit niet diskwalificerend, maar het wordt wel als fout genoemd. De hond heeft in mijn ogen echter zo veel kwaliteit dat ik hem ondanks deze fout met een U heb gewaardeerd. Het is aan de keurmeester om de ernst van een fout af te wegen tegen de andere eigenschappen, maar BOB zat er hierdoor niet in.


Mudi

Twee leuke Mudi’s. Een jeugdreu die zich nog moet ontwikkelen en een hele mooie kampioensteef.


Pumi

Een mooie inschrijving van zes Pumi’s. Tweemaal ZG en driemaal U en een mooie baby met een Veelbelovend. Deze baby werd later ook de beste baby van de show. Leuke rastypische hondjes.


Berghond van de Maremmen

Een mooie inschrijving van 20 honden die wat wisselend van type waren.

Het hoofd van de Maremma moet ijsbeerachtig zijn met weinig stop. Dit geeft de typische expressie die bij dit ras hoort. Een aantal honden hadden dit heel mooi, maar ik heb ook enkele honden gezien met te veel stop die niet de gewenste divergerende lijnen in het hoofd toonden.

Verder was er wat verschil in maat en zwaarte, van erg zware en grote honden tot wat kleine fijner gebouwde honden. Ik heb hele mooie rastypische honden gezien die heel goed aan dit beeld voldoen, maar ook hier een hele mooie hond met een tanggebit waarvoor hetzelfde geldt als voor de Zuid-Rus. Wel een U, maar geen BOB. Een aantal honden was niet in volle vacht, wat ook zeker bij dit ras het beeld verstoort.

In totaal heb ik acht maal een U gegeven en tien maal een ZG.


Aan het einde van de dag hebben we samen in goed overleg en zonder grote discussie een hele fraaie Kaukasische Ovcharka aangewezen als beste van de clubmatch. Gefeliciteerd met dit succes en met deze fraaie hond.

 

Ik wil tot slot alle inschrijvers bedanken voor het showen van hun hond(en) en nogmaals mijn compliment voor het fijne gedrag van de honden. Ik vond dit vooral geweldig.

Verder het bestuur bedankt voor de goede organisatie en u allen voor de prettige sfeer.

Het was voor mij een fijne keuring.

Jan EbelsNadat ik in de zomer van 2014 al had kunnen genieten van een prachtige “ Jongehonden- en VeteranenDag”, die plaatsvond in een uitzonderlijk prettige en vooral gezellige sfeer in de tuin van de familie Hoffs te Hummelo, was ik genodigd om de honden, behorend tot rasgroep 2, te keuren op de KCM van 2015.

En wat ik hoopte, werd weer tot waarheid gemaakt: Wederom een prachtige en gezellige dag op het buitenterrein van manege Zilfia’s Hoeve te Houten.

Het keuren werd gemakkelijk gemaakt door de hoge kwaliteit van de honden. Desondanks waren er toch nog enkele honden, die zich onderscheidden van de andere. Toen ik dan ook aan collega Ebels de vraag stelde “Wie wordt BIS?”, zeiden we ongeveer tegelijk: de Kaukaas. Het was een waardige afsluiting van een zonovergoten dag, waarvan velen en ik zeker met volle teugen genoten heb.


De Riesenhorst, J.M.M.G. van DijkUitslagen kampioenschapsclubmatch 30 augustus 2015 te Houten

(nummers verwijzen naar de catalogus)


Anatolische Herdershond

keurmeester: Dhr. J.M.M.G van Dijk


Kampioensklas reuen

1    Sjonnie, NHSB G-0-2937366, Geb: 04-06-2012, V: onbekend, M: onbekend, F: onbekend, Eig: B. van der Meijde

Goed ontwikkelde reu; uitmuntend type; hoofd met goede contouren en verhoudingen; mooi ogen van goede kleur; borstkas mist wat breedte, speciaal in de diepte; voorhand juist voldoende gehoekt; achterhand zou iets meer gehoekt moeten zijn met name kniegewricht, hetgeen de bovenbelijning zou verbeteren, dit laatste zie je terug in het gangwerk, wat daardoor wat stuwing mist.

1 U, CAC, BOB/Clubwinnaar 2015


Openklas teven

2    Didem, NHSB G-0-2937372. Geb: 10-06-2012, V: onbekend, M: onbekend, F: I. Tokalak, Eig: M.C. Hartog

Een wat te zware, jonge teef, waarvan de verhouding hoogte-lengte niet ideaal is; goed gevormde donkere ogen; tanggebit; de voorhand zou in geheel iets verder naar achteren geplaatst moeten zijn; achterhand is goed gehoekt, maar is wat o-benig; tijdens het gaan raakt zij erg uit balans en gaat graag krabben.

1 ZG

 


Šarplaninac

Keurmeester: Dhr. J.M.M.G van Dijk


Jeugdklas reuen

3    Nikolaï Drago du Gardien de Velana, NHSB 2980044, Geb: 04-05-2014, V: Efoly’s Bob, M: Efoly’s Djin, F: A. Piat en D. Durieux, Eig: J. Timmer

Jonge reu van uitmuntend type en wat terughoudend, twijfelend karakter; reeds mooi ontwikkeld reuenhoofd met typische expressie; correct gebit; mooi hals en bovenbelijning; goede onderbelijning; correct en gelijkmatig gehoekt in voor- en achterhand; hoge staartaanzet en -dracht; gangwerk is nog wat slap, maar er is de potentie om dat te verbeteren.

1 U, CAC, BOB/Clubwinnaar 2015

 


Komondor

Keurmeester: Dhr. J. Ebels


Jeugdklas teven

4  Matyas Kiraly Udvari Uzsa, NHSB import Hongarije, Geb: 18-05-2014, V: Matyas Kiraly Udvari Benedek, M: Matyas Kiraly Udvari Csengo, F: Berceli Antal, Eig: M. Kaaijk

Prima ontwikkelde teef van goed type; goed gevormd hoofd; prima ogen en oren; correct gebit; goede nek en rugbelijning; goed ontwikkeld lichaam; prima gehoekte voorhand; achter een tikje sterk gehoekt; voor leeftijd al prima vacht, die nog volop in ontwikkeling is; gaat in aanleg goed, met goede stuwing, wel wat jeugdig los; mag wel meer staartactie hebben; vriendelijke, wat verlegen hond.

1 U, CAC, BOB/Clubwinnaar 2015Puli, wit

Keurmeester: Dhr. J. Ebels


Openklas reuen

5    Kalácsos Füles, NHSB 2935404. Imp. Hongarije, Geb: 14-11-2004, V: Kalácsos Toto, M: Bánhegyi Nóri, F: J. Soós, Eig: A.N. van Reine-Biewinga

11 jaar; goed type, met een goed gevormd hoofd; prima ogen en oren; correct gebit; goede nek- en rugbelijning; goede normale hoeking voor en achter; goede stand; prima vachtstructuur; goed gedragen staart; gaat vlot en rastypisch met normale stuwing

1. U, CAC, BOB/Clubwinnaar 2015


Jeugdklas teven

6     Szentmihályi-Szabo Szöszi, PL 344/15, Geb: 16-10-2014, V: Ch. Cseri-Subás Karcag, M: Szentmihályi-Szabo fodros, F: Katalin Szabóné Iványi, Eig: K. van Rijn & Katalin Szabóné Iványi

10 maanden; mooi typisch, prima ontwikkelde jonge teef; vierkant in profiel; mooi vrouwelijk hoofd; correct gebit; donkere ogen; mooi gedragen oor; prima bovenbelijning; goed gedragen staart; goed evenredig gehoekt voor en achter; goed ontwikkeld lichaam; goede vachtstructuur; vacht volop in ontwikkeling; gaat voor de leeftijd prima en lichtvoetig.

1 U, CAC

 


Puli, anders dan wit

Keurmeester: Dhr. J. Ebels


Jeugdklas reuen

7 Tiszadobi Szepapati Dölyfös Dua, NHSB aangevraagd, Geb: 18-09-2014, V: Szép Apáti Pengö, M: Szép Apáti Tûzvirág, F: Bartus József, Eig: Toos Huijskens

Prima ontwikkelde reu van een mooi type en goede vierkante bouw; goed mannelijk hoofd met mooi pigment en mooi sterk regelmatig gebit; goede hoeking voor en achter; prima ontwikkeld lichaam en goede vachtstructuur in volle ontwikkeling; vlot nog jeugdig gangwerk; prima karakter.

1 U


Tussenklas reuen

8     Dinmars Ede, NHSB 2952711, Geb: 24-01-14, V: Kalosoos Fules, M: Kiralytelki Sikkes, F: M. Kaaijk, Eig: A.N. van Reine-Biewinga

grote, klein tikje gestrekte reu; goed gevormd hoofd, dat iets meer opvulling onder de ogen kon hebben; donker oog; twee snijtanden in bovenkaak zijn samengegroeid; 1 tandje onder staat meer naar voren; goed ontwikkeld lichaam; prima hoeking voor en achter; goede vachtstructuur; gaat goed, achter wat los; op basis van gebit moet ik de hond helaas diskwalificeren.


Openklas reuen

9     Majroki Larmas Lator, MEOE aangevraagd/Imp. Hongarije, Geb: 15-04-2011, V: Kiralytelki Hoember, M: Cseri Subas Zsoka, F: Simon Atilla, Eig: S. Orban

4 jaar; reu van goed type en goede bouw, die zich wat zekerder mag gedragen en tonen; gebit is helaas ondervoorbeet, wat volgens de standaard een diskwalificerende fout is.


10  Királytelki Uccu, Pl. 8384/12, Geb: 14-05-2012, V: Csaholo-Borzas Cinkos, M: Góbéfalvi Bella, F: Zsolt Veres, Eig: K. van Rijn

3 jaar; uitmuntend type; vierkant gebouwd; mooi rastypisch hoofd; donkere ogen; correct gebit met sterke elementen; prima lichaam met mooie hoeking voor en achter; correcte beenstand; prima vacht; vertoont mooi rastypisch gangwerk; vriendelijke stabiele hond.

1 U, CAC


Kampioensklas reuen

11  Din-Mar’s Dumas, NHSB 2786234, Geb: 15-03-2010, V: Turi-Maszat Jópofa Bakter, M: Viharsarok Puszta Viki, F: M. Kaaijk, Eig: Marleen Koning

Mooi type reu; prima mannelijk hoofd; donkere ogen; goed gedragen oor; correct gebit; prima bovenbelijning; toont tikje gestrekt in body; mooie hoeking voor en achter; mooie beenstand; mooie staartdracht; gaat vlot, achter iets los en soms iets onregelmatig; vriendelijke stabiele hond.

1 U


Veteranenklas reuen

12  NK, Int.Ch. Királytelki Ostor, NHSB 2940793, Geb: 20-06-2006, V: Túri-Maszat Jókora Pocak, M: Szalkaszéli Subás Mandula, F: Veres Zsolt, Eig: M. Kaaijk

12 jaar; in prima conditie; laat zijn leeftijd nog niet zien; goed gemodelleerd hoofd; correct gebit; donker oog; mooie belijning; heel mooi vierkant; prima hoeking voor en achter; goed gedragen staart; gaat rastypisch met goede stuwing; vriendelijke stabiele hond.

1 U, resCAC


Tussenklas teven

13   Dinmars Emma, NHSB 2952713, Geb: 24-01-2014, V: Kalacsos Fules, M: Kiralytelki Sikkes, F/Eig: M. Kaaijk

18 maanden; mooi type teefje; kwadratisch gebouwd; correct gebit; vrij fors; mooie verhouding in hoofd en lichaam; prima hoekingen; heel mooie voorborst; mooie staartdracht; goede vacht; mooi rastypisch gangwerk; soms wat springerig; vriendelijke hond

1 U


Openklas teven

14   Királytelki Rozi, NHSB 2940753, Geb: 29-12-11, V: Királytelki Hapsi, M: Királytelki Kocka, F: Veres Zsolt, Eig: J. Wagener

zeer vrouwelijk type; goed model; fijn hoofd; zou een tikje meer gevuld onder de ogen kunnen zijn; correct gebit; vierkante bouw; goede hoeking voor en achter; goed lichaam met goede voorborst; goede vacht; gaat goed; zou iets actiever mogen zijn, vriendelijke hond.

2U


15  Din Mar’s Csillog, NHSB 26808047, Geb: 16-11-2007, V: Ch.Turi-Maszat Jopofa-Bakter, M: Ch. Viharsarok Puszta Eniko, F: M. Kaaijk, Eig: K. van Rijn

uitmuntend type; heel mooie verhouding in hoofd en lichaam; mooi gemodelleerd hoofd; correct gebit; mooi pigment; mooie toplijn; mooie hoekingen voor en achter; mooie vacht; goed rastypisch gangwerk; vriendelijke hond

1U, CAC, BOB/Clubwinnaar 2015, ResBIS


Veteranenklas teven

16   NK, Int.Ch. Királytelki Selló, NHSB 2695641, Geb: 10-01-2007, V: Túri-Maszat Jokora Pocak, M:Királytelki Vica, F: Veres Zsolt, Eig: M. Kaaijk

8.5 jaar; veteraan; uitmuntend type; zeer vrouwelijk; mooie verhouding in hoofd en lichaam; prima gevormd hoofd; mooie bovenbelijning; vierkante bouw, met goede hoeking voor en achter; prima vacht; mooie voorborst; gaat goed, laat iets haar leeftijd zien.

1 U, resCAC, Beste VeteraanSlovenský Čuvač

Keurmeester: Dhr. J. Ebels


Openklas reuen

17   Ax z Petroupima, NHSB 2857719 (Imp Tsjechië), Geb: 26-07-2011, V: Jerry Biely Lev, M: Anny Tatranska Perla, F: Matousek Miroslav, Eig: Inge Klarenberg

Mooi type; mannelijk, goed gevormd hoofd; goed aangezette en gedragen oren; goed donkere ogen; correct gebit; goede nek; prima rug; mooie voorborst met goede hoeking; achter voldoende gehoekt, staat achter iets los; mooi gedragen staart in stand en gang, prima vacht; gaat met voldoende stuwing; voor stabiel, achter een tikje los; vriendelijke hond.

1 U, CAC, BOB/Clubwinnaar 2015, 4de BISZuid-Russische Ovcharka

Keurmeester: Dhr. J. Ebels


Openklas reuen

18   Yahont Sanders Czar’s, NHSB 2857719 (imp. Ukraine), Geb: 17-07-13, V: Timur Iz Slavii, M: Lav Alletta Iz Slavyi, F: V.V. Kudryavtseva, Eig: Diane Sari en Sergio Zavattaro

Uitmuntend type met prima verhoudingen in hoofd en lichaam; mooi gestrekt hoofd met prima oren, donker oog; tanggebit; heel mooie nek en ruglijn; prima croupe; mooi gedragen staart; goede hoekingen; moeiteloos en ruimuitgrijpend gangwerk; mooie vacht.

1 U, CAC


Kampioensklas teven

19   Darja Dushenka Adani-Zari, NHSB 2678036 (imp. Tsjechië), Geb: 08-05-2007, V: Belyj Veter Zlat, M: Anuschka Charisma Adani-Zari, F: Barbora Dostálová, Eig: L. Bosman & D. Sari

Kleine teef, aan de minimum maat en oogt een tikje laaggesteld en wat gestrekt; goed gevormd, vrouwelijk hoofd, mooi gestrekt; goede ogen en oren; gebit 1 tandje tang; goede bovenbelijning; goede hoeking voor en achter; goede vacht; gaat goed, maar zou wat actiever in het gaan kunnen zijn.

2 ZG


20   Dear Derzhava Balandis, NHSB 2860960 (imp. Litouwen), Geb: 24-07.2011, V: Snezhnyi Rusich Barin, M: Jasma Balandis, F: N. Starodubceva, Eig: Diane Sari & Yvonne van Driel

Attractieve teef van uitmuntend type; met mooi gestrekt hoofd; correct gebit; prima nek; soepele rug, die iets vaster kan; mooie voor- en achterhand; prima lichaam; goede vacht; prima gangwerk met goed gedragen staart.

1 U, CAC, BOB, Clubwinnaar 2015

 


Mudi

Keurmeester: Dhr. J. Ebels


Babyklas reuen

21  Köves-Bérci Betyár Lovag, MEOE aangevraagd/Imp. Hongarije, Geb: 23-04-2015, V: Köves-Bérci Betyár Baro, M: Nyirségfia Nótafa, F: Viktória Maczák, Eig: R. van der Laarschot.

absent


Jeugdklas reuen

22  Geza vom Schloss Feengrund, VDH aangevraagd/Imp. Duitsland, Geb: 06-08-2014, V: Arion Fron Fighter, M: Mokas Magyar Bogi, F: Heike Gerwin, Eig: C. Clever

Jonge reu met attractief hoofd, met een nog niet geheel uitontwikkelde achterhand; goede voorhand; correct gebit; goed gedragen oren; donkere ogen; goede nek; rug iets opgetrokken; kruis wat te sterk hellend; achterhand zou iets meer hoeking kunnen hebben; goede vacht; gaat nog erg los.

1 ZG


Kampioensklas teven

23   Meggyvirág Orsi, NHSB 2711312, Geb: 31-03-2007, V: Kormosvári-Hajtó Cirip, M: Kunsági-Pásztor Csenge, F: István Zoltán Megyes, Eig: L. van Drunen

teef van prima type; goed gevormd vrouwelijk hoofd; goede schedel; correct gebit; donkere ogen; goede nek; goede rug; goed gehoekt voor en achter; goede benenstand; kruis tikje hellend; goede vachtstructuur; gaat vlot met goede stuwing.

1 U, CAC, BOB, Clubwinnaar 2015


Pumi

Keurmeester: Dhr. J. Ebels


Jeugdklas reuen

24  Twister’s Hades, NHSB 2965978, Geb: 13-05-2014, V: Ch. Lovasbarát Jim Beam, M: Ch. Szürkebarát Ékkö Isis, F: S.Wierda, Eig: Inge de Rover

15 maanden; goed type; goed gemodelleerd hoofd; donker oog en correct gebit; mag oren een tikje hoger dragen; goede nek; zeer goede schouderligging, maar rechtopstaande opperarm; kan achter iets meer kniehoeking hebben; rug niet helemaal vast; gaat vlot, nog wat los en kort van pas.

1 ZG


Openklas reuen

25  Twister’s Goblin, NHSB 2938758, Geb: 21-09-2013, V: Lovasbarat Jim Beam, M: Györgyudvari Cudar Bejgli, F: S. Wierda, Eig: Sandy Cumpian

reu van mooi type; typisch gevormd hoofd met mooi gedragen oor; correct gebit; donker oog; goede nek; rug nog niet helemaal vast; evenredig gehoekt voor en achter; goede vacht; goed stuwend gangwerk, kan de staart iets meer laten zien.

1 U, CAC


Babyklas teven

26  Electra de la Ville Aux trois Vallees, VDH aangevraagd/Imp. Duitsland, Geb: 09-04-2015, V: Veresi Akocos Gemenc, M: Bessy Dark Devil Bohemia Vivace, F: Elisabeth M. Kohnle-Szabo, Eig: Sandy Cumpian

20 weken; voor leeftijd prima ontwikkeld, mooi vrouwelijk type; vierkant gebouwd; goed gevormd hoofd; schaargebit; kan oren al goed tonen; mooie voorborst; goed lichaam met goede hoekingen voor en achter; goede vacht; toont voor de leeftijd prima gangwerk en toont goed haar staart.

1 Veelbelovend, Beste baby


Jeugdklas teven

27   Twister’s Hestia, NHSB 2965983, Geb: 13-05-2014, V: Ch. Lovasbarát Jim Beam, M: Ch. Szürkebarát Ékkö Isis, F: S. Wierda, Eig: S. Wierda e/o E.B. Stegeman

17 maanden, vrij forse teef met vrolijk hoofd; goed gevormd, correct gebit; goed gedragen oren; goed gebouwd, vierkant lichaam met goede hoekingen voor en achter; goede vacht; kan staart goed dragen; toont voor de leeftijd prima gangwerk; vriendelijk hondje, dat nog wat zelfbewuster mag worden.

1 U, CAC, BOB, Clubwinnaar 2015


28   Twister’s Hera, NHSB 2965982, Geb: 13-05-2014, V: Ch. Lovasbarát Jim Beam, M: Ch. Szürkebarát Ékkö Isis, F: S. Wierda, Eig: S. Wierda e/o E.B. Stegeman

17 maanden; zeer vrouwelijk, vierkant; goed gevormd hoofd met goede oren en ogen; corect gebit; goede nek, rug nog niet vast; kan zowel voor als achter tikje meer hoeking hebben; borst moet nog meer ontwikkelen; goede vachtstructuur, nog volop in ontwikkeling; gaat vlot wat kort van pas; vriendelijk hondje.

2 ZG


Tussenklas teven

29   Twister’s Hexia, NHSB 2965984, Geb: 13-05-2014, V: Ch. Lovasbarát Jim Beam, M: Ch. Szürkebarát Ékkö Isis, F: S. Wierda, Eig: T. van den Broek e/o A. Kruisbergen

17 maanden; mooi type, vierkant; mooi hoofd met goed gedragen oren; correct gebit; donkere ogen; goede nek en ruglijn; evenredige hoeking voor en achter; goede vacht; mooi gedragen staart; gaat goed, maar nog erg speels.

1 U, resCAC


 


Kaukasische Ovcharka

Keurmeester: Dhr. J.M.M.G van Dijk

Openklas teven


30  Azja Rakowska Zagroda, NHSB 2948022, Geb: 16-07-2013, V: Fon Baron Ksiezyc Pamiru, M: Adelca Imperium Szampana, F: Anna Rowinska, Eig: C.M. Walison

Goed ontwikkelde krachtig gebouwde jonge teef; hoofd met schedel van correcte breedte en goede voorsnuit; volledig schaargebit; goed gevormd ogen van goede kleur; mooie bovenbelijning; goede staartaanzet; borstkas moet wat voller zijn en breder in diepte; voorhand is goed gehoekt, achterhand moet iets meer gehoekt zijn in kniegewricht; in aanleg gangwerk goed, maar behoeft nog veel training; vacht in goede conditie.

1 U, CAC, BOB, Cubwinnaar 2015, BIS

 


Berghond van de Maremmen

Keurmeester: Dhr. J. Ebels


Jeugdklas reuen

31  Pastore Transumante Minosse, NHSB 2994991, Geb: 15-07-2014, V: Annibale di Arajani, M: Areta dell’Antico Tratturo, F: Dario Capogrosso, Eig: P. van Mil

13 maanden, kleine reu; mannelijk hoofd, dat iets meer ijsbeerachtig kan zijn; correct gebit; wat zware stop; goed pigment; goede nek; rug nog niet helemaal vast; goed gehoekt voor en achter; goede vacht en kleur; toont een prima gangwerk met prima stuwing; voor nog tikje los.

3 ZG 


32  Alessio, NHSB 2987154, Geb: 28-11-2014, V: Don Giovanni Transumante, M: Valkoinen-Valiot Elmira, F: C. H. Houdijk-Thoms, Eig: Inge-Marie Morren

9 maanden, grote forse reu aan de maximum maat; zeer rastypisch mannelijk hoofd; mooie oren, goede ogen, goed pigment; correct gebit; lippen kunnen iets beter sluiten; goed gehoekte voor- en achterhand; voor de leeftijd goed ontwikkeld lichaam; goede vacht en kleur; gaat en staat nog erg los.

1 U


33  Arduino, NHSB 2987153, Geb: 28-11-2014, V: Don Giovannni Transumante, M: Valkoinen-Valiot Elmira, F: C.H. Houdijk-Thoms, Eig: F. Harks

9 maanden; reu van goed type, die volop in ontwikkeling is; goed gevormd hoofd met iets veel stop; mooie oren; goede ogen; mooi pigment; correct gebit; goede hoeking voor en achter; moet in lichaam nog uitzwaren; gaat en staat voor de leeftijd prima;

2 ZG


34  Andino, NHSB 2987155, Geb: 28-11-2014, V: Don Giovannni Transumante, M: Valkoinen-Valiot Elmira, F: C.H. Houdijk-Thoms, Eig: R.A. v.d. Ham

Forse reu; goed type; goed geproportioneerd hoofd; correct gebit; mooie oren; goede oogkleur, ogen erg verontreinigd door traanvocht (oogranden); goede hoeking en mooi lichaam; gaat voor de leeftijd prima, maar nog los.

4 ZG


Tussenklas reuen

35  Tritone, LO 13168534, Geb: 26-09-2013, V: Celano, M: Fontamara, F: R. Contestabile, Eig: D. Capogrosso

Schitterend type, met een prachtig ijsbeerachtig hoofd; mooie oogkleur; compleet gebit, niet helemaal correct scharend; mooie hoeking voor en achter; mooie beenstand; prima lichaam; mooie verhoudingen; vacht in goede conditie, is in verharing; ruim uitgrijpend en moeiteloos gangwerk.

1 U, CAC


36  Diego, NHSB 2976092, Geb: 07-04-2014, V: Furioso Orlando della Perla Maremmana, M: Ginevra della Perla Maremmana, F: Silvia De Cillis, Eig: X. van Praag

17 maanden, wat kleine en tikje laaggestelde reu; het hoofd is wat kort en breed; volledig schaargebit; goede ogen, tikje royale stop; goede nek en rug; goede hoeking voor en achter; goede vacht en kleur; gaat vlot met goede stuwing, tikje los

2 ZG


Openklas reuen

37     Leopoldo, LO 13/120493, Geb: 29-06-2013, V: Don Diego Transumante, M: Zefira, F: Dario

Capogrosso, Eig: Brigitte Borstrok

2 jaar; kleine reu met een wat kort hoofd, wat veel stop; goed gedragen oren; goede ogen; zeer krap gebit; goede nek en rug; goede hoeking voor en achter; goede beenstand, maar zou iets hoger op de benen kunnen staan; goede vacht, dat nog een tikje meer mag golven; gaat vlot en ruimuitgrijpend

4 ZG

 

38   Romero della Perla Maremmana, LO 13156278, Geb: 08-09-2013, V: Pascione Dell’Antico Tratturo, M: Malia della Perla Maremmana, F: Manuel Donadoni, Eig: Claudia Sinka

2 jaar; zeer grote en forse reu, aan de bovenste maximum maat; zwaar hoofd; goed model; goede oren; goed gebit; lippen wat los; goede nek; rug niet helemaal vast; voldoende hoeking voor en achter, maar heeft te weinig ribwelving en borstdiepte; staat voor te nauw met wat uitgedraaide voeten, achter los; gaat erg los.

3 ZG


39   Fioky del Piano Paradiso, NHSB 2915313, Geb: 31-10-2012, V: Ramon, M: Regina Maya, F: Michele Sciarappa, Eig: A. Cohen

Bijna 3 jaar; grote forse reu; fors hoofd; breed in schedel en vrij zware stop; goed gedragen oren; goede ogen; wat onregelmatig scharend gebit met vrij kleine elementen; goede hoeking voor en achter; vrij weinig ribwelving; gaat erg los en weing stuwing; wat onvast in rug.

2 ZG


40   Pastore Transumante Vercingetorige, LO13128650, Geb: 27-06-2013, V: Dondiegotransumante, M: Albafucens, F/eig: D. Capogrosso

3 jaar; middelkrachtige reu met een mooi typisch ijsbeerachtig hoofd met goede verhoudingen; mooie ooraanzet; vrij donker ogen; mooi pigment; goede lippen; goede hoeking voor; rug kon vaster; kan achter iets meer kniehoeking hebben; gaat vlot met goede stuwing; goede vachtstructuur en kleur.

1 U, resCAC


Jeugdklas teven

41  Amadora, NHSB 2987156, Geb: 28-11-2014, V: Don Giovannni Transumante, M: Valkoinen-Valiot Elmira, F: C.H. Houdijk-Thoms, Eig: F.L. van Goor

9 maanden; aantrekkelijke teef van mooi type; goed gevormd hoofd en beerachtige expressie; goed aangezette oren; mooi pigment; compeet schaargebit; goede nek; rug nog niet helemaal vast; goed gehoekte voor- en achterhand; goede vacht; gaat met goede paslengte en stuwing en wat nauw en los achter.

1 U, resCAC


42  Pastore Transumante Olimpia, LOI aangevraagd, Geb: 17-10-2014, V: Ferdinando dell’Antica Stirpe, M: Millefiori del Velino Sirente, F: D. Capogrosso, Eig: P.I. Vermeulen

10 maanden; nog volop in ontwikkeling en hellaas vandaag totaal uit vacht; vrouwelijk hoofd, kon Iets meer ijsbeerachtige expressie hebben; goede ogen en oren; correct gebit; goede nek; lichaam volop in ontwikkeling; borstdiepte en voorborst ontbreekt nog; rug niet helemaal vast; gaat vlot met goede stuwing nog jeugdig los.

2 ZG


Openklas teven

43  Valkoinen-Valiot Giancinta, NHSB 2932988, Geb: 26-07-2013, V: Highlander Della Perla Maremma, M: Silva, F: R.A.E. Versteeg, Eig: X. van Praag

2 jaar; zeer vrouwelijk, wat kleine teef; goed gevormd hoofd; correct gebit; goede ooraanzet; mooie nek; goede rug; prima lichaam; mooie hoeking voor en achter; goede vacht en kleur; gaat vlot met goede stuwing.

3 U


44   Portafortuna Parcodaini, NHSB 2762105, Geb: 30-08-2009, V: Aristotele del Piangrande, M: Int. Kamp. Ira Incantata Parcodaini, F: P.I. Vermeulen, Eig: B. Eussem

6 jaar; wat laaggestelde teef van voldoende type; vrouwelijk hoofd dat iets gestrekter kan en dat een iets vrij zware stop toont; mooie toplijn; goede hoeking voor en achter; rechte beenstand; goede vacht, kleur kan wat beter; gaat vlot met goede stuwing, maar zou iets actiever kunnen zijn.

4 ZG

45   Pastore Transumante Alva, ROI 13/128652, Geb: 04-07-13, V: Ramon, M: Brigida, F: Dario Capogrosso, Eig: Jochem Middelkamp

2 jaar, vrij grote teef van goed type met attractief hoofd; mooi aangezette oren; schaargebit met wat kleine elementen; goede nek; rug licht oplopend; goede hoeking voor en achter; rechte beenstand; goede vacht; gaat vlot met goede stuwing; acceptabel gedragen staart.

1 U


46  Pastore Transumante Adriana, LO 13128660, Geb: 04-07-2013, V: Ramon, M: Brigida, F/Eig D. Capogrosso

absent


47  Valkoinen-Valiot Elmira, NHSB 2829963, Geb: 09-03-2011, V: Golia, M: Silva, F: R.A.E. Versteeg, Eig: C.H. Houdijk-Thoms

4.5 jaar; aantrekkelijke teef; mooi type en bouw; goede gemodelleerd hoofd met mooie ooraanzet en tikje zware stop; mooie rechte rug; prima hoeking voor en achter; mooie beenstand; tanggebit; prima vacht en kleur; mooi werkzaam gangwerk met goede stuwing.

2 U


Kampioensklas teven

48  Amy dei Guardiani Bianchi, VDH 10/0560199, Geb: 06-12-2010, V: Altero-Cavaliere degli Ursi Bianchi, M: Luna, F: Nicole Gruber, Eig: Claudia Sinka

4 jaar; teef van mooi type en goede bouw; goed gevormd hoofd met voldoende pigment; mooie ogen; goede een tikje grote oren; heel mooi lichaam met prima hoeking voor en achter; goede beenstand; kan een tikje sterker in voorvoet; goede vacht; prima gangwerk

2 U


49  Ned. D. Lux. Int kamp Silva, NJK, JW’08, W ’08 Silva, NHSB: 2672073, Geb: 18-09-2007, V: Stedinger Yogi, M: Stedinger ZsaZsa, F: X. van Praag, Eig: R.A.E. Versteeg

8 jaar; zeer attractieve teef van mooi type; mooi belijnd hoofd met goede ogen; voldoende pigment; goed gedragen oor; correct schaargebit; goede nek; soepele rug, mooie beenstand; soepele vrije gangen en mooie vacht.

1 U, CAC, BOB/Clubwinnaar 2015, 3de BIS


50  Ned. Belg. Lux, Int. Eur. kamp. Ira Incantata Parcodaini CW ‘05, W’06, NHSB 2495078, Geb: 23-02-2004, V: Leone, M: Ned. Kamp Goccia di Raggi Solare Parcodaini, F/Eig. P.I. Vermeulen

Absent


Beste baby

Pumi: 26 Electra de la Ville Aux trois Vallées, eig. Sandy Cumpian


Beste veteraan

Puli, anders dan wit: NK, Int. Ch. Királytelki Selló, eig. M.Kaaijk


Koppels

Beste: Puli, Királitelki Selló en Királytelki ostor, eig. M.Kaaijk

Reserve: Berghond van de Maremmen, Diego en Valoinen-Valiot Giancinta, eig. X. van Praag


Nakomelingenklas

Berghond van de Maremmen, Valkoinen-Valiot Elmira (eig. C.H. Houdijk-Thoms) met kinderen Amadora, Andino, Alessio en Arduino